Кримчани зможуть дистанційно готуватися до вступу в українські виші

Дата: 31 Серпня 2015
A+ A- Підписатися

В рамках безкоштовного курсу буде можливість отримувати індивідуальні консультації по скайпу.

Як повідомляється на сайті інтернет-проекту “Освіта для Криму”, з 1 жовтня планується розпочати підготовчі курси з української мови та літератури для вступу у вищі навчальні заклади України на основі базової і повної загальної середньої освіти.

“Курси передбачають виклад основного матеріалу та завдань для засвоєння матеріалу і самоперевірки. В межах проекту можна отримати індивідуальні консультації онлайн (по скайпу)“, – зазначено у повідомленні. 

Навчання на курсах безкоштовне. Матеріалами курсів можуть користуватися всі бажаючі. Зареєстровані слухачі отримуватимуть супровідну підтримку. Після успішного завершення навчального року їм будуть видані сертифікати.

Реєстрація на курси починається з 1 вересня. Реєстраційну форму потрібно заповнити за наведеним зразком та надіслати на електронну адресу osvita.krym@gmail.com.

Організатори зазначають, що навчання допоможе всім кримчанам, а також переселенцям з Криму, які навчаються дистанційно в українських школах або самостійно готуються до вступу в українські виші.

Нагадаємо, за даними доповіді Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, за рік окупації у Криму в 6 разів менше дітей навчається українською мовою, кількість україномовних шкіл зменшилася з 7 до 2.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter