Кримчанам радять користуватись інтернетом анонімно

Дата: 08 Жовтня 2015
A+ A- Підписатися

Користувачам інтернету в Криму краще користуватися анонімними акаунтами, щоб убезпечити себе від кримінального покарання за російським законодавством.

Про це на Радіо “Крим. Реалії” сказав тренер з цифрової безпеки Микола Костинян.

З технічної точки зору це зробити дуже просто. Не лайкати і не розшарювати те, за що можете постраждати. Якщо ви публічно щось хочете поширювати і ви знаєте, що ви в юрисдикції тих органів, які можуть з вами щось зробити, то або потрібно цього не робити, або робити якийсь анонімний аккаунт і робити це анонімно, щоб ніхто не міг пов’язати вас з цим юзером“, – сказав експерт.

Він радить також анонімно, через сайти-анонімайзери, реєструватися в соціальних мережах і заходити туди аналогічним чином. Тоді відстежити, звідки прийшов користувач, складніше.

Правозахисники зазначають, що будь-яке заперечення приналежності Криму до Російської Федерації, в тому числі в соціальних мережах, може бути розцінено владою півострова, як заклики до здійснення дій, спрямованих на порушення територіальної цілісності Росії, що тягне за собою кримінальне покарання.

Нагадаємо, білоруса Кирила Силивончика, що працював у Нижньому Новгороді системним адміністратором на одному з заводів, засудили до двох років колонії-поселення за публікації в соцмережі, де він засуджував російську політику та закликав повернути Крим Україні.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter