Крим може залишитися без місцевого радіо

Дата: 26 Січня 2015
A+ A- Підписатися

У Криму може не лишитися місцевих радіостанцій – вони не зможуть взяти участь в конкурсі на отримання радіочастот через його умови.

Як наголошується в грудневому звіті Кримської польової місії з прав людини, 15 грудня 2014 року на сайті Федеральної служби з нагляду у сфері зв’язку, інформаційних технологій і масових комунікацій розміщено повідомлення про проведення в Москві 25 лютого 2015 року конкурсів на отримання права здійснювати наземне ефірне мовлення з використанням конкретних радіочастот на території Криму та Севастополя.

Радіочастоти, що є предметом конкурсу, на даний час використовуються місцевими кримськими радіостанціями. При цьому в жодного кримського радіомовника немає можливості стати учасником конкурсу через його умови“, – зауважують правозахисники.

Зокрема, не всі радіомовники в Криму встигли зареєструватися як ЗМІ. Також жодна місцева радіостанція не має універсальної ліцензії на радіомовлення або ліцензії на радіомовлення радіоканалу з територією поширення радіоканалу, які необхідні для участі в конкурсі. Реєстрація та отримання ліцензій забере багато місяців, тому участь місцевих радіомовників у конкурсі наперед неможлива.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter