“Кремль продовжує використовувати їжу як зброю”: посолка США відреагувала на обстріл порту Одеси

Дата: 23 Липня 2022
A+ A- Підписатися

Посолка США в Україні Бріджит Брінк назвала неприпустимим ракетний обстріл порту Одеси та наголосила, що Кремль продовжує використовувати їжу як зброю.

Про це вона написала у своєму твіттері.

Фото: Getty Images

“Неприпустимо. Росія завдала удару по порту міста Одеси менш ніж через 24 години після підписання угоди про дозвіл експортних поставок сільськогосподарської продукції. Кремль продовжує використовувати їжу як зброю. Росія має бути притягнута до відповідальності”, – зазначила Брінк.

Напередодні обстрілу представники України і Росії у палаці Долмабахче в Стамбулі підписали угоди про створення механізму для експорту українського зерна із чорноморських портів. 

Як пише місцеве Суспільне, у Мінагрополітики їм повідомили, що у тій частині порту, куди влучили ракети, було зерно на експорт:

Ми вже очікували завтра-післязавтра перші відправлення”. 

Невдовзі після обстрілу в МЗС України заявили, що удар по порту Одеси –це плювок президента РФ Володимира Путіна в обличчя генеральному секретарю ООН та турецькому президенту Реджепу Таїпу Ердогану. Також в органі додали, що у разі невиконання досягнутих домовленостей, Росія нестиме повну відповідальність за поглиблення глобальної продовольчої кризи.

Росія посилює у світі продовольчу кризу, заблокувавши морські шляхи для експорту зернових, знищуючи склади та врожаї на території України

Вдень 23 липня російські військові атакували Одеський морський торговий порт крилатими ракетами типу “Калібр”. Як повідомляло оперативне командування “Південь”, дві ракети збили силами ППО, але ще дві влучили в об’єкти інфраструктури порту.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter