Країни ООН закликали Росію припинити порушення прав людини в Криму

Дата: 03 Червня 2021
A+ A- Підписатися

Країни ЄС, США, Велика Британія, Північна Македонія, Ісландія, Ліхтенштейн, Норвегія, Чорногорія, Албанія, Республіка Молдова, Україна та Грузія закликали Росію припинити агресію проти України та порушення прав людини в Криму.

Про це йдеться в їхній спільній заяві після неформальної зустрічі за формулою Арріа, яку організувала Росія, під назвою “Про обставини Майдану і його наслідки на Донбасі”, повідомляє “Крим.Реалії”.

У заяві країн мовиться, що Росія намагалася знову просунути помилкову розповідь про Україну і події, що стались у 2014 році.

“Ми шкодуємо про цю навмисну спробу відвернути увагу міжнародної спільноти від зусиль Росії зі дестабілізації з 2014 року”, – йдеться в заяві, яку опублікувала 2 червня делегація Європейського Союзу.

Як повідомляється в перекладеному варіанті заяви, опублікованому українською місією при ООН у Twitter, країни вчергове підтвердили свою підтримку суверенітету України в її міжнародно визнаних кордонах.

“Ми закликаємо Росію негайно припинити агресію проти України й окупацію Криму, а також кричущі порушення прав людини, які вона вчиняє щодо населення Криму. Ми закликаємо Росію виконати свої Мінські зобов’язання, включно з негайним і всеосяжним припиненням вогню і виведенням її військ і техніки з території України”, – йдеться в повідомленні.

Голова Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні Матильда Богнер раніше заявила, що Росія не виконує рекомендацій ООН з прав людини в Криму.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter