Країни домовилися про припинення на тиждень боїв у Сирії

Дата: 12 Лютого 2016
A+ A- Підписатися

Провідні світові держави домовилися про припинення впродовж тижня бойових дій у Сирії.

Таким чином вони хочуть розширити гуманітарну допомогу людям, які потерпають у цьому конфлікті, заявив у Мюнхені держсекретар США Джон Керрі, передає “Радіо Свобода”. 

Ця заява стала результатом багатогодинних зустрічей Керрі з представниками Росії та країн, які входять до міжнародної групи підтримки Сирії.

“Мета полягає в тому, щоб досягти міцного довгострокового припинення вогню в певний момент”, – відзначив Керрі й додав, що ця мета може бути досягнута тільки через “справжні переговори”.

Зобов’язання, взяті сторонами на себе в Мюнхені, нині закріплені тільки “на папері” і мають бути підтверджені на практиці, наголосив очільник американського зовнішньополітичного відомства.

Перемир’я не буде стосуватиметься угруповань “Ісламська держава”, сирійського підрозділу “Аль-Каїди” – “Фронту ан-Нусра” та інших екстремістських груп.

Раніше цього тижня чиновники США повідомляли, що Росія пропонує перемир’я у Сирії з 1 березня, але Вашингтон наполягає, що бойові дії мусять припинитися негайно.

11 лютого у Мюнхені відбулася зустріч Міжнародної групи підтримки Сирії, в якій брали участь держсекретар США Джон Керрі і міністри закордонних справ близько 20 країн, зокрема і голова зовнішньополітичного відомства Росії Сергій Лавров.

 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter