Кожен четвертий переселенець не повертатиметься додому

Дата: 07 Грудня 2015
A+ A- Підписатися

Кожен четвертий з опитаних переселенців не збирається повертатися додому на постійне місце проживання протягом наступних декількох років.

Про це повідомляє видання “ОстроВ” з посиланням на соціологічне опитування Київського міжнародного інституту соціології (КМІС).

“54% опитаних розглядають своє положення як тимчасове і хотіли б повернутися додому, 26% збираються повертатися додому впродовж цього періоду, а інші поки не визначилися”, – прокоментувала результати дослідження науковий співробітник КМІС Марина Шпікер.

За її словами, внутрішньо переміщені люди називали основні умови, за яких вони готові повернутися.

“Половина з опитаних чекає закінчення бойових дій, і приблизно стільки ж прагне, щоб Донбас повернувся під контроль української влади, і приблизно третина сказала, що повернеться, якщо будуть умови для нормального життя”, – сказала Шпікер.

Соціологи провели дослідженя у жовтні 2015 року в Слов’янську, Сіверськодонецьку, Бердянську, Нікополі, Чугуєві й Дергачах, провівши 425 напівструктурованих інтерв’ю та 200 телефонних інтерв’ю в містах із населенням до 165 тисяч людей у Донецькій, Луганській, Дніпропетровській, Запорізькій та Харківській областях.

Також одним із компонентів дослідження було 10 глибоких інтерв’ю й фокус-групи з активістами, місцевими чиновниками й активними представниками переселенців. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter