Користувачі критикують віртуальний світ компанії Meta через випадки сексуальних домагань

Дата: 19 Грудня 2021
A+ A- Підписатися

Після того, як корпорація Meta, раніше відома як Facebook, представила платформу віртуальної реальності Horizon Worlds, користувачі та користувачки почали повідомляти про випадки сексуальних домагань та харасменту, що відбуваються з цифровими аватарами реальних людей.

Про це повідомляє видання Future.

Джерело: futurism.com

“Сексуальні домагання не жарт навіть у звичайному інтернеті, а віртуальна реальність створює новий вимір, завдяки чому все, що відбувається, відчувається гостріше. Мене не просто неналежно торкалися — інші люди так себе поводили, що я відчувала себе відчуженою”, – написала одна з користувачок на сторінці Horizon.

Оглядачка видання Bloomberg Пармі Олсон розповіла, що одного разу в холі VR Horizon Venues її оточила група “аватарів-чоловіків”, які почали фотографувати її, а потім скидати їй фотографії, що змусило її відчувати себе незручно.

Доцент Університету штату Огайо Джессі Фокс уточнив, що сексуальні домагання необов’язково мають бути виключно фізичними. Це може бути і словесний, і віртуальний досвід.

Віцепрезидент Meta з проєкту віртуальної реальності Вівек Шарма назвав подібні випадки “абсолютно невдалим досвідом“.

“Незважаючи ні на що, для нас це корисний відгук – ми хочемо додати функцію “Безпечна зона” і зробити її простою і доступною для всіх користувачів”, – підкреслив співробітник Meta.

У компанії сподіваються виправити ситуацію завдяки додатковим інструментам та оновленню інтерфейсу Horizon Worlds. Так, “Безпечна зона” дозволить людям створювати навколо свого аватара непроникну прозору бульбашку, яка дасть їм більше особистого простору та допоможе уникнути небажаного “фізичного контакту”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter