Коронавірус забрав життя кримського журналіста Енвера Абібулли

Дата: 15 Січня 2022
A+ A- Підписатися

12 січня в Криму пішов з життя кримський журналіст Енвер Абібулла. Він помер у наслідок коронавірусу. 

Про це повідомляється у некролозі сайту QRIM.news.

Джерело: фейсбук-сторінка Тетяни Печончик

Як стало відомо, попрощалися з Енвером 12 січня.

Пандемія позначилася на долі його родини. Через COVID-19 до лікарні потрапили тато, мати та старший брат журналіста. 5-го січня помер батько Енвера.

“Страшна звістка прийшла з Криму. Обірвалося життя Енвера Абібулли. Досі не можу в це повірити… Він був такий справжній. Життєлюб і меломан, тонкий, ерудований, чесний, із аналітичним розумом, глибоким поглядом та розкішним голосом. Забракне слів, аби описати, якою людиною був Енвер, та скільки важливого він зробив для збереження кримськотатарської ідентичності, для того, щоб світ дізнався, що відбулося в Криму після окупації. Спочивай з миром, друже! Я дякую долі, що вона подарувала мені знайомство із тобою”, – написала на своїй фейсбук-сторінці голова правління Центру прав людини ZMINA Тетяна Печончик.

Журналіст народився 5 лютого 1986 року в Узбекистані. В 1997-му родина Енвера повернулася до Криму. Тут Абібулла закінчив Кримський інженерно-педагогічній університет за спеціальністю “Кримськотатарська мова та література, українська мова та література”. 

Після завершення університету Енвер Абібулла був кореспондентом в інформаційному агентстві QRIM.news (“Кримські новини”). Він також працював у виданнях “Янъы дюнья”, “Qırım”, “Авдет”, “Голос Крыма”, був стрінгером української редакції BBC.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter