Консульство США в Гуанчжоу заявляє про дискримінацію афроамериканців з боку влади 

Дата: 13 Квітня 2020
A+ A- Підписатися

Консульство США в Гуанчжоу, одному з найбільших китайських міст, попросило громадян США афроамериканського походження уникати відвідування міста через посилення дискримінації з боку китайської влади в умовах пандемії коронавірусу. Дискримінують і громадян низки африканських держав, які проживають у Гуанчжоу. 

Про це повідомляє російська служба “Голосу Америки”. 

“У зв’язку зі зростанням кількості випадків зараження COVID-19 влада Гуанчжоу посилила контроль за іноземними громадянами. У межах цієї кампанії поліція наказала барам і ресторанам не обслуговувати клієнтів африканського походження”, – йдеться у зверненні консульства. 

Крім того, місцеві посадовці зобов’язали всіх людей, які контактували з афроамериканцями та африканцями, пройти обов’язковий тест на COVID-19 з подальшим карантином, незалежно від історії нещодавніх поїздок чи попередніх карантинів.

Афроамериканці, які живуть у Гуанчжоу, також повідомляють, що низка компаній і готелів відмовляються їх обслуговувати. 

Проти такої політики в місті виступив місцевий нігерійський дипломат. На вулиці міста він посперечався з поліцією й намагався забрати в неї паспорт одного зі своїх співгромадян.  

Китайська влада трохи прихуїла.Зараз у Гуанджоу почали масово викидати на вулицю африканців.З готелів, квартир,…

Опубліковано Антоном Ходзою Понеділок, 13 квітня 2020 р.

 

Дипломати попереджають: правова система Китаю “може бути непрозорою”, тож громадяни США можуть підпадати під “посилений контроль з боку місцевих органів охорони порядку і державної безпеки”.

За даними Associated Press, поліція та управління охорони громадського здоров’я Гуанчжоу повідомили місцевим журналістам, що в такий спосіб влада реагує на чутки, згідно з якими “300 тисяч чорношкірих людей спричинили в Гуанчжоу другу епідемію”, що “призвело до паніки” серед містян.

Влада водночас заявляє, що ці чутки є неправдивими. 

Низка африканських дипломатів у Пекіні зустрілися з представниками МЗС Китаю і “висловили серйозну стурбованість, засудивши принизливі переживання, яких зазнають їхні громадяни”. 

Натомість офіційний представник МЗС КНР Чжао Ліцзяні заявив, що Китай намагається не допустити “імпорту” коронавірусу з-за кордону, проте визнав, що “під час здійснення заходів могли виникнути деякі непорозуміння”.

Чжао зазначив, що “Китай однаково ставиться до всіх іноземців”.  

Раніше видання The Economist присвятило расизму в Китаї матеріал, у якому зазначило, що “китайська влада часто намагається представити расизм виключно як західну проблему, хоча в країні дедалі поширенішою стає тенденція дивитися зверхньо на інші раси, особливо на африканців”.

Як один з прикладів дискримінації в тексті наводили таке відео: 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter