Компанія Apple звільнила одного з керівників через невдалий жарт про “жінок з великими грудьми”

Дата: 30 Вересня 2022
A+ A- Підписатися

Apple звільнила з роботи віцепрезидента з закупівель Тоні Блевінса за невдалий жарт у TikTok. Чоловік пропрацював у компанії 22 роки.

Про це повідомляє Bloomberg.

Фото: Фокус

У відео, опублікованому 5 вересня, до Тоні Блевінса з Apple звернувся блогер Деніел Мак, який запитує у власників дорогих автомобілів, чим вони заробляють на життя. Відео було знято на автомобільній виставці, яку Блевінс відвідав минулого місяця у Каліфорнії.

“Я маю дорогі машини, граю в гольф і пещу жінок з великими грудьми, але я відпочиваю у вихідні та великі свята”, – йдеться у підписі до відео.

Блевінс переробив на свій лад цитату головного героя фільму “Артур”, який так описував свою кар’єру: “Я ганяю на машинах, граю в теніс і пещу жінок, але у мене вихідні, і я сам собі начальник”.

Відео зібрало понад 40 тисяч лайків в Instagram і 1,3 мільйона переглядів в TikTok.

Після того, як ролик був опублікований, члени відділу операцій і закупівель Apple повідомили про це у відділ кадрів і компанія почала розслідування. Відео стало темою для обговорення серед співробітників Apple, дехто висловлював гнів щодо його заяви, особливо з огляду на те, що інші керівники публічно виступали за розширення прав жінок.

Блевінс був віцепрезидентом Apple із закупівель і відповідав за укладання угод з постачальниками та партнерами. 

Після внутрішнього розслідування Блевінса, який працював у компанії 22 роки, звільнили з роботи. Чоловік своє звільнення підтвердив.

“Я хотів би щиро перепросити всіх, кого образила моя помилкова спроба гумору”, – сказав він.

Нагадаємо, що гендиректора найбільшої української інтернет-книгарні Yakaboo Івана Богдана відсторонили від управління компанією після того, як він опинився в епіцентрі скандалу, пожартувавши про читачок, що “витрачають кошти, які заробляють чоловіки”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter