Комітету ВР з питань свободи слова урізали повноваження

Дата: 23 Серпня 2019
A+ A- Підписатися

Робоча підгрупа з питань відання комітетів Верховної Ради 9-го скликання скоротила кількість функцій Комітету з питань свободи слова, віддавши частину функцій Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики.

Про це обрана від “Європейської солідарності” депутатка Ірини Геращенко повідомила на своїй сторінці у фейсбуку.

“Вперше в історії ВР з відання цього комітету забрали навіть питання висвітлення діяльності ВР, а також питання рекламної діяльності і навіть питання друкованих, електронних ЗМІ та мережі інтернет. Тепер цим буде займатися мега Комітет з питань гуманітарної та інформаційної політики. Я вважаю, що таке вихолощення функцій Комітету свободи слова є антидемократичним і глибоко хибним”, – написала Геращенко.

Вона оприлюднила затверджений перелік предметів відання комітету з питань свободи слова, який працюватиме у новій Верховній Раді.

Фото: facebook Ірини Геращенко

Він складається з чотирьох пунктів: забезпечення свободи слова; права громадян на інформацію; захист прав та свобод працівників ЗМІ; гарантії діяльності засобів масової інформації, захист прав журналістів і працівників засобів масової інформації.

Водночас перелік предметів відання в цьому комітеті, який діяв у Верховній Раді 8-го скликання, складався з шести пунктів.

Фото: facebook Ірини Геращенко

Як повідомила Геращенко в коментарі “Українській правді”, функції, які забрали у Комітету з питань свободи слова, тепер буде виконувати Комітет з питань гуманітарної та інформаційної політики. Цей комітет, за словами Геращенко, очолюватиме представник партії “Слуга народу”.

Геращенко оприлюднила перелік предметів відання, які мають закріпити за цим новим комітетом.

Фото: facebook Ірини Геращенко

Як відомо, урочисте засідання нової Верховної Ради заплановано на 29 серпня.

У партії “Слуга народу”, яка у Верховній Раді 9-го скликання сформує найбільшу фракцію (254 мандати), заявляли про готовність віддати опозиції три посади.

У “Слузі народу” планують головувати у 21 комітеті Верховної Ради з 23, а інші партії мають пропорційно представляти себе у всіх комітетах.

Фракція парламенту нового скликання “Європейська солідарність” претендуватиме на контролювальні комітети у Верховній Раді.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter