Команда Save Ukraine вивезла з окупації ще чотирьох дітей з родинами

Дата: 14 Листопада 2023
A+ A- Підписатися

Save Ukraine вивезла з окупованих територій ще чотирьох українських дітей разом із сім’ями, всього команді вдалося вивезти з окупації вже 204 дитини.

Про це повідомив засновник і директор організації Микола Кулеба.

Він розповів, що весь минулий навчальний рік в окупації двоє з цих дітей вчились онлайн в українській школі. Їхнім селом постійно проходили російські рейди, згодом військові РФ почали погрожувати батькам, що заберуть їхніх дітей, відберуть будинок, а їх самих депортують. Тому родина була змушена віддати дітей до російської школи.

Як розповів Кулеба, в школі українських дітей зобовʼязали загорнутися в російських прапор й ходити в ньому до кінця уроків. У шкільних коридорах діти постійно бачили солдатів зі зброєю, їх забирали на “виховні бесіди” за необачно сказане “будь ласка”.

Провчитись у російській школі діти встигли лише чотири дні, потім їх з родинами вивезли до України.

“Зараз родини вже перетнули кордон України й перебувають у безпеці. Тепер на них чекає психологічне відновлення й поступове повернення до життя”, – написав Кулеба.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що на підконтрольну Україні територію повернули дві родини, у яких виховують трьох дітей.

Для того щоб повернути їх, працювали Офіс Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України, благодійна організація Save Ukraine, органи опіки та піклування, служба в справах дітей.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter