Колишньому беркутівцю в Криму оголосили підозру через злочин на ґрунті національної ненависті

Дата: 15 Червня 2020
A+ A- Підписатися

Прокуратура Автономної Республіки Крим (АРК) з Управлінням Нацполіції АРК повідомили про підозру співробітнику російського спецпідрозділу ОМОН.

Про це інформує Прокуратура АРК.

Українські правоохоронці оголосили підозру за умисне спричинення тяжких тілесних ушкоджень з мотивів національної нетерпимості та через незаконне позбавлення волі. Повідомляється, що підозрюваний побив чоловіка через наявність у нього на велосипеді української символіки. Йдеться про кримчанина Ігоря Мовенка

Слідство встановило, що 7 вересня 2016 року в тимчасово окупованому Росією Севастополі співробітник російського спецпідрозділу ОМОН побив людину, через що в чоловіка діагностували відкриту черепно-мозкову травму, струс головного мозку, перелом основи черепа та закритий перелом кісток носа.

Після побиття підозрюваний повалив потерпілого на землю, зв’язав йому руки пластиковими стяжками і тримав у такому положенні понад три години, не даючи можливості надати йому медичну допомогу.

Зловмиснику повідомлено про підозру за вчинення правопорушень, передбачених трьома статтями Кримінального кодексу України. Зокрема, за ч. 2 ст. 161 (умисні дії, спрямовані на приниження національної честі та гідності, а також обмеження прав за ознаками політичних та інших переконань, поєднані з насильством), ч. 2 ст. 121 (умисне спричинення тяжких тілесних ушкоджень з мотивів расової, національної чи релігійної нетерпимості) та ч. 1 ст. 146 (незаконне позбавлення волі) Кримінального кодексу України. Санкція статей передбачає покарання у вигляді до 10 років позбавлення волі.

ОМОНівець у минулому працював у підрозділі “Беркут” міністерства внутрішніх справ України.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter