Колишнього президента США визнали винним у сексуальному насильстві

Дата: 10 Травня 2023
A+ A- Підписатися
Експрезидента США Дональда Трампа суд присяжних визнав винним у сексуальному насильстві щодо американської журналістки та письменниці Елізабет Джин Керролл.
 
Про це повідомляє CNN.
 
Дональд Трамп. Фото: з відкритих джерел

Присяжні визнали, що навесні 1996 року Трамп вчинив сексуальне насильство над Керролл у примірювальній універмагу.

Тепер політик має виплатити Керол 2 мільйони доларів компенсації за побої.

До того ж американського експрезидента визнали винним у наклепі, коли він заперечував цей інцидент – за це присудили ще 3 мільйони доларів компенсації на користь Елізабет Джин Керролл.

Я абсолютно не маю поняття, хто ця жінка. Цей вердикт ганьба – продовження найбільшого полювання на відьом усіх часів!” – так Трамп відреагував на вирок.

Елізабет Джин Керролл. Фото: CNN

Дональда Трампа не увʼязнили, оскільки строк давності справи давно сплив, а також сплив і термін подання цивільних позовів. Однак у 2022 році в Нью-Йорку ухвалили закон, який дозволив жертвам насильства упродовж року подати позови про сексуальні домагання незалежно від того, коли вони сталися. Тобто люди, які пережили сексуальні злочини, можуть подати цивільний позов проти кривдника про відшкодування збитків. 

Керролл подала до суду на Трампа, стверджуючи, що його поведінка кваліфікується як сексуальний злочин, оскільки це було зґвалтування, сексуальне насильство або насильницькі дотики. Присяжні не визнали, що це було зґвалтування, але визнали, що Трамп вчинив сексуальне насильство, що дозволило Керролл отримати відшкодування збитків за її позов.

Нагадаємо, Джин Керрол у 2019 році заявила, що зґвалтування сталося наприкінці 90-х, коли їй було 52 роки. За її словами, тоді Трамп запросив її в універмаг “Бергдорф Гудман” та попросив допомогти з подарунком для дівчини, заманив у примірювальну та зайнявся з нею сексом.

Відомо, що Джин Керролл стала не першою жінкою, яка звинуватила президента Трампа в сексуальних домаганнях. Раніше про це розповідало багато інших жінок. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter