Колишнього політв’язня Романа Сущенка обрали заступником голови Черкаської облради

Дата: 06 Грудня 2020
A+ A- Підписатися

Журналіст та колишній бранець Кремля Роман Сущенко став першим заступником голови Черкаської обласної ради.

Про це повідомляє видання “Українська правда“.

Фото: facebook/ Роман Сущенко

“Для мене особисто та для моїх однопартійців це не лише тріумфальне рішення, несподівана зміна ритму життя та кар’єри, нове джерело знань, простір удосконалення розумових здібностей, зміцнення рефлексів та розширення можливостей інтуїції, а й нове, непросте випробування та велика відповідальність”,  ̶  написав Сущенко на своїй фейсбук-сторінці.

Кандидатуру колишнього політв’язня на цю посаду підтримали 38 депутатів із 62 присутніх. Претендентів обирали шляхом таємного голосування на сесії 4 грудня.

У серпні 2020 року Сущенко повідомив, що балотуватиметься до місцевої влади від партії “Європейська Солідарність”. На виборах 25 жовтня його обрали депутатом Черкаської обласної ради.

Нагадаємо, українського кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка затримали  30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув із приватною поїздкою. 7 жовтня 2016 року йому пред’явили звинувачення в шпигунстві.

Московський міський суд 4 червня 2018 року засудив Сущенка до 12 років ув’язнення в колонії суворого режиму. 12 вересня Верховний суд РФ визнав це рішення законним.

7 вересня 2019 року між РФ і Україною відбувся обмін утримуваних осіб у форматі “35 на 35”. До України повернулися 35 осіб, зокрема 11 незаконно засуджених українців і 24 моряки, захоплені у районі Керченської протоки у листопаді 2018 року.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter