Режисер Олег Сенцов долучився до загону спецпризначенців

Дата: 21 Квітня 2022
A+ A- Підписатися

Відомий український режисер, письменник і сценарист, колишній в’язень Кремля Олег Сенцов долучився до загону спецпризначенців і зараз перебуває на південному сході України.

Про це він повідомив на своїй сторінці у фейсбуку.

Олег Сенцов. Джерело: фейсбук-сторінка українського режисера

“Із нещодавнього. Пару тижнів як відкомандирувався від київського ТрО до одного з загонів спецпризначення. Зараз працюємо на південному сході країни. Наступ орків почався, але поки повільний – більше працює арта, “гради” та міномети. Красивих фоток з автоматом не буде. Разом до Перемоги, браття та сестри!” — написав він.

Нагадаємо, що Сенцов провів у російській в’язниці 1946 днів. Режисер активно протестував проти окупації Криму у 2014 році, проте згодом його затримали російські силовики та звинуватили в тому, що він нібито хотів підірвати пам’ятник Леніну в Сімферополі та підпалити офіс колишньої Партії регіонів.

Російський суд дав українцю 20 років в’язниці. У травні 2018 року Сенцов оголосив голодування, вимагаючи звільнення всіх українських політв’язнів. Він протестував 140 днів, але припинив, коли йому погрожували почати примусове годування.

Сенцова звільнили в межах масштабного обміну між Росією та Україною. Разом з ним повернулись Олександр Кольченко, Едем Бекіров, Володимир Балух, Станіслав Клих, Микола Карпюк, Павло Гриб, Євген Панов та інші. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter