Колонія, де начебто був бунт ув’язнених, працює у штатному режимі – омбудсмен

Дата: 06 Червня 2016
A+ A- Підписатися

Кіровоградська виправна колонія №6, де начебто спалахнув бунт ув’язнених, працює у штатному режимі.

Про це заявили працівники Секретаріату Уповноваженого ВР з прав людини, які відвідали установу.

Представники омбудсмена заявили, що оглянули також морг, оскільки в мережі розповсюдилась інформація про загибель одного ув’язненого внаслідок побиття.

“З метою перевірки цієї інформації за участю працівника Секретаріату Уповноваженого з прав людини, який є фахівцем у галузі судово-медичної експертизи, в морзі було проведено додатковий огляд тіла засудженого, який дійсно помер в установі напередодні. За результатами проведеного огляду будь-яких ознак тілесних ушкоджень виявлено не було. Згідно з лікарським свідоцтвом, його смерть настала унаслідок захворювання”, – сказано у повідомленні. 

Ув’язнені все одно поскаржилися моніторам на те, що працівник адміністрації застосував силу до одного із засуджених. Однак прізвище, яке вони назвали, не збігалося із тим, яке розповсюдили у ЗМІ. Під час огляду цього засудженого учасники візиту виявили садно на правому коліні.

Раніше повідомлялося, що у Кіровоградській колонії спалахнув бунт ув’язнених. Таку інформацію розповсюдив  екс-голова Державної пенітенціарної служби Сергій Старенький.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter