Колектори “Сбербанку” погрожували передати борг переселенця в “ДНР”

Дата: 10 Листопада 2016
A+ A- Підписатися

Колектори “Сбербанку” погрожували передати борг переселенця в банк “ДНР”, якому він платитиме “вдвічі більше”.

Про це йдеться у публікації видання Gorlovka.ua.

Переселенець, колишній мешканець Горловки Іван передав виданню запис розмови з представницею колекторської компанії “Вердикт”, яка діє в інтересах “Сбербанку”.

За словами Івана термін кредитного договору на 100 тисяч гривень, укладеного в 2011 році, закінчився в жовтні 2016 року. Позичальник залишився винним банківській установі близько 55 тисяч, але в телефонній розмові погоджувався погашати, невеликими частинами.

Утім, очевидно з метою стимулювання проплат, представниця колекторської компанії пригрозила йому, що борг можуть перепродати “ДНРівському” банку.

Розмова відбулась 3 листопада 2016 року.

– Мене звати Тетяна Володимирівна, я вам дзвоню щодо Сбербанку Росії. Пам’ятайте, ви розмовляли з моєю колегою, обговорювали платіж…

– Так, все в силі залишається 

– Добре, до 5–6 виходить, до вихідних, 500 гривень, ви з нею домовлялися.

– Так, сьогодні-завтра перерахуємо.

– Все, добре, не порушуйте дану обіцянку, щоб ми далі плідно співпрацювали, в подальшому не було проблем. І найголовніше, якщо зараз 58 тисяч гривень, на сьогоднішній день така заборгованість, після продажу боргу сума зростає в два рази. І спілкуєтеся в подальшому з новим кредитором, з банком ДНРівським і оплачуєте.

– Зачекайте, з яким банком, “ДНРівським”?

– З “ДНРівським”, так.

– А як ви можете продати ДНР, що це таке?

– Це в зоні АТО і “ДНРівський” банк викуповує договори проблематичні. Мої колеги вам розповідали неодноразово… Це буде ваш новий кредитор. Наш банк, виходить, не отримує прибуток, тому йому немає сенсу тримати проблемний кредит.

Як повідомили “Громадському радіо” у прес-службі банку “Сбербанк”, банк дійсно співпрацює з компанією “Вердикт”.

У “Сбербанку” обіцяють перевірити інформацію щодо погроз колекторів, і, якщо інформація підтвердиться, банк вимагатиме покарати співробітника фірми “Вердикт” та його керівництво.

Також у Сбербанку припускають, що можуть скасувати угоду з підприємством.

Як відомо, 100% акцій “Сбербанку” належать російському державному “Сбербанку Росії”.

Як зазначає прес-служба ПАТ “Сбербанк”, колекторська компанія “Вердикт” на аутсорсингових умовах надає ПАТ “Сбербанк” послуги з позасудового і досудового стягнення заборгованості фізичних осіб. Стягнення проблемної заборгованості фізичних осіб здійснюється банком або його уповноваженими представниками виключно на рахунки банку. ПАТ “Сбербанк” є українським комерційним банком і працює тільки в межах законодавства України.

“Банк направив запит до аутсорсингової компанії для перевірки відповідності опублікованій в ЗМІ інформації діям співробітника компанії “Вердикт”. У разі виявлення неправомірних дій в роботі представника підрядної організації, банк вимагатиме у компанії застосування адміністративних заходів до даного співробітника і його керівництву, а також може бути розглянута можливість розірвання договірних відносин з компанією”, – повідомили у прес-службі.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter