Кольченко втретє з початку року побував у штрафному ізоляторі

Дата: 14 Травня 2018
A+ A- Підписатися

Політичний в’язень Олександр Кольченко 13 діб провів у штрафному ізоляторі російської колонії міста Копейська. Це вже третій випадок, коли громадянина України поміщають до ШІЗО. 

Про це повідомила “Кримській правозахисній групі” російська правозахисниця Тетяна Щур.

Правозахисниця вважає, що чергове покарання для українця пов’язане з посиленням режиму в колонії через травневі свята та інавгурацію президента Росії Володимира Путіна.

За даними Тетяни Щур, у березні Олександр Кольченко також провів у ШІЗО 13 днів. Таким чином його покарали тоді за нібито пересування без охорони у місцях, де він та інші засуджені, як правило, ходять без охорони – бібліотека та їдальня. 

Окрім цього, у ШІЗО українець був на Новий рік. Його запроторили туди за те, що він не пришив бирку з прізвищем на одяг.

Нагадаємо, окупаційна влада в Криму затримала Олександра Кольченка у травні 2014 року в Сімферополі разом з режисером Олегом Сенцовим. Окупанти Криму звинуватили чоловіків в організації терактів на півострові.

У серпні 2015 року суд в Ростові-на-Дону засудив Сенцова до 20 років колонії суворого режиму за звинуваченням у терористичній діяльності на території Криму, а Кольченка  – до 10 років колонії. Обидва відкидали всі звинувачення.

Міжнародні організації визнали, що справа проти Сенцова й Кольченка сфабрикована, та виступили з критикою на адресу Росії, вимагаючи їхнього звільнення. Росія на заклики не реагує.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter