Колаборанти на Херсонщині проситимуть Росію розмістити на території регіону військову базу

Дата: 24 Травня 2022
A+ A- Підписатися

У тимчасово окупованому Херсоні російська адміністрація офіційно проситиме Росію розмістити на території регіону військову базу. 

Про це з посиланням на слова підозрюваного в держзраді та названого росіянами “керівником” регіону Кирила Стремоусова повідомляє “РИА Новости”. 

Фото: Getty Images

Намагаючись обґрунтувати майбутнє звернення Стремоусов каже про нібито зацікавленість місцевого населення в розміщенні російської військової бази.

“У Херсонській області має бути військова база Російської Федерації. Ми про це проситимемо, і в цьому зацікавлене все населення. Це насамперед життєво необхідно і стане гарантом безпеки регіону та його мешканців”, – цитує його слова видання. 

Окремо Стремоусов розповів про те, що на окупованій Херсонщині не збираються проводити так званий референдум, однак не відмовляються від ідеї стати “суб’єктом у складі РФ”.

Днями аналітики з Інституту дослідження війни в США, посилаючись на повідомлення Херсонської та Запорізької ОВА, припускали, що російська армія має намір наступати в південному напрямку, щоб повністю окупувати Херсонську область і просуватися до Запоріжжя.

Нині росіяни накопичують війська у Василівці – приблизно за 80 км на південь від Запоріжжя. Окрім цього, Росія розгорнула два додаткових зенітно-ракетних дивізіони С-400 у північно-західному Криму для посилення протиповітряної оборони від можливих українських контратак і укріплює свої кордони в Херсонській області. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter