Колаборантів, які втекли з України до Європи, почали вносити до бази Інтерполу

Дата: 15 Липня 2023
A+ A- Підписатися

В базу Інтерполу вносять дані про зрадників і колаборантів з Харківщини, які можуть перебувати на території Євросоюзу.

Про це повідомив керівник Слідчого управління ГУ Нацполіції в Харківській області Сергій Болвінов.

Спокійне життя в країнах ЄС для наших колаборантів добігає кінця – розпочали співпрацю з Інтерполом. Першими в Україні випробовуємо схему, як не дати зрадникам та пособникам окупантів “осісти” та сховатися в цивілізованому світі”, йдеться в повідомленні.

За його словами, є безліч випадків, коли вчорашні фанати РФ та її армії переховуються не на території країни-агресора, а саме в Євросоюзі, при цьому “прикриваються тим, що вони українці, постраждали від війни та потребують прихистку“.

Тому дані про кожного, хто був причетний до співпраці з ворогами під час окупації, правоохоронці вносять в базу та дають заявку в Інтерпол.

Повідомляємо іноземним колегам про те, що ці люди – не “жертви війни” або політичні біженці, якими намагаються там виглядати, а підозрювані в кримінальних злочинах в Україні“, написав Болвінов.

Він додав, що до бази відправили дані 25 таких втікачів. Та звернувся до всіх, хто має правдиву інформацію про колаборантів, які зараз в Європі, повідомляти дані такої людини та країну, в який вона переховується.

Нагадаємо, від початку повномасштабного вторгнення Росії ДБР відкрило 286 кримінальних проваджень за фактом колабораційної діяльності (ст. 111-1) та 23 – щодо пособників державі-агресору (ст. 111-2). 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter