У Міжнародний день прав людини КМДА підсвітили кольорами ЛГБТ-прапора

Дата: 11 Грудня 2021
A+ A- Підписатися

У Міжнародний день прав людини, будівлю Київської міської державної адміністрації підсвітили кольорами ЛГБТКІ-символіки.

Про це у фейсбуці повідомила пресслужба КМДА.

Фото: пресслужба КМДА

Мета акції – привернути увагу влади й громадськості до важливості належної реакції на злочини на ґрунті гомофобії та трансфобії. Її ініціаторами виступили всесвітній рух, який бореться за права людини, Amnesty International та українська громадська організація KyivPride.

Київ, підтримавши нашу спільну боротьбу за безпечне місто для всіх, може стати прикладом для інших міст України. Ми закликаємо розпочати системні зміни на рівні міста для підвищення рівня безпеки для всіх без винятку“, – зазначила Оксана Покальчук, директорка Amnesty International.

Вона підкреслила, що в Україні ні законодавча база, ні правоохоронні органи не можуть забезпечити належного захисту ЛГБТКІ-людям, саме тому у Міжнародний день прав людини важливо привернути увагу до цієї проблеми.

Директор ГО “КиївПрайд” Ленні Емсон наголосив, що Київ має бути прикладом для інших міст, тому важливо, щоб кожному мешканцю, незалежно від віку, сексуальної орієнтації, гендерної ідентичності має бути безпечно у місті.

Злочини на ґрунті нетерпимості повинні розслідуватися належним чином. Наша акція покликана привернути увагу до цієї масштабної проблеми, щоби покласти край систематичному залякуванню, цькуванню та насиллю“, – наголосив Емсон.

У пресслужбі КМДА додають, що за даними правозахисного ЛГБТ Центру “Наш світ”, у 2020 році зафіксовано 188 випадків дій на ґрунті гомофобії та трансфобії, дискримінації та інших порушень прав ЛГБТКІ людей.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter