Кличко анонсував ймовірне продовження локдауну в Києві до 10 травня

Дата: 08 Квітня 2021
A+ A- Підписатися

Суворі карантинні обмеження, введені в Києві через стрімке поширення коронавірусу і погіршення епідемічної ситуації, можуть продовжити до 10 травня, якщо для цього будуть необхідні підстави.

Про це сьогодні заявив мер Києва Віталій Кличко, повідомляє Інтерфакс-Україна.

 
Він нагадав, що рішення про продовження карантинних обмежень ухвалює не він особисто, а комісія з техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій.

“Таких засідань (з приводу продовження карантину – ІФ) у нас поки що не було, і ця інформація поширюється з невідомих джерел. Але одне можу сказати. Справді, ми можемо продовжити ці карантинні обмеження, продовжити карантин, але ми будемо відштовхуватися виключно від показників захворюваності. І якщо у нас триватиме так звана хвиля захворювань, то я не виключаю, що це може статися”, – заявив Кличко в ефірі телеканалу “Україна 24”, відповідаючи на запитання ведучих про можливість продовження карантину в Києві.

Він додав, що суворі карантинні обмеження діють в Києві лише 4-й день, але вже наступного тижня влада зможе побачити їх вплив на ситуацію з коронавірусом:

“Якщо динаміка (поширення коронавірусу – ІФ) не знизиться, я не виключаю цього (продовження карантину – ІФ). А якщо динаміка знизиться, то карантинні обмеження триватимуть, як і було заплановано, до 16 числа”.

Нагадаємо, з 5 квітня в столиці посилили карантинні обмеження. У місті не працюють школи і дитячі садочки, а громадський транспорт доступний тільки для співробітників підприємств критичної інфраструктури, які можуть скористатися ним за наявності спецперепустки.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter