Кількість цивільних жертв на Донбасі восени вдвічі менша ніж літом – ООН

Дата: 12 Грудня 2017
A+ A- Підписатися

За осінній період жертвами збройного конфлікту на сході України серед мирного населення стали 87 людей. 15 з них загинули, ще 72 поранено.

Про це йдеться у 20-ї доповіді ООН щодо ситуації з правами людини в Україні, презентованій сьогодні, повідомляє Інтерфакс.

У доповіді зазначається, що в порівнянні з літнім періодом, кількість жертв серед цивільних зменшилася на 48%.

Основними причинами загибелі та поранень автори доповіді називають нерозірвані снаряди, міни, саморобні вибухові пристрої та міни-пастки.

За даними моніторингової місії, протягом усього конфлікту загинули мінімум 2 523 мирних жителя, серед яких 1 399 чоловіків, 837 жінок, 91 хлопчик, 47 дівчаток і 149 осіб, стать яких невідома. Ще 7-9 тисяч цивільних через збройний конфлікт у регіоні дістали поранення.

“Управління Верховного комісара з прав людини продовжує закликати всі сторони конфлікту до негайного припинення вогню і виконання всіх інших зобов’язань, які вони взяли на себе в Мінських домовленостях, зокрема відведення важкого озброєння і розведення сил і техніки”, – наголосили в доповіді.

Раніше в ООН повідомляли, що на надання гуманітарної допомоги мешканцям України наступного року знадобиться 187 мільйонів доларів.

За даними організації, від кризи, спровокованої конфліктом на сході країни, сьогодні страждають 4,4 мільйони людей. Стан 2,3 мільйонів з них оцінюється як “плачевний”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter