Кількість щеплених хоча б однією дозою вакцини сягнула 17 мільйонів

Дата: 29 Жовтня 2021
A+ A- Підписатися

За весь період вакцинальної кампанії в Україні зробили вже понад 17 мільйонів щеплень: першу дозу отримали понад 9,7 мільйона людей, а дві дози – понад 7,2 мільйона. 

Про це повідомили у МОЗ.

Фото: КМДА

За минулу добу щонайменше 1 103 мобільні бригади, а також працівники 3 189 пунктів щеплення та 408 центрів вакцинації зробили понад 289 тисяч щеплень. 

Водночас за минулу добу виявили й понад 26 тисяч нових випадків ковіду, з яких 1 824 у дітей, а 491 – у медпрацівників. Внаслідок ускладнень від коронавірусу 28 жовтня померли 648 людей. 

Наразі по всій Україні встановлений “жовтий” рівень епіднебезпеки, однак частина регіонів вже перейшла до “червоної” зони. Мова йде про Херсонську, Сумську, Запорізьку, Одеську, Донецьку, Дніпропетровську, Рівненську та Миколаївську області. З 30 жовтня “червоними” стануть Житомирська, Івано-Франківська, Київська, Луганська, Львівська, Хмельницька та Чернігівська області.

Окрім цього, з 1 листопада у Києві запровадять локдаун: під забороною опиниться робота закладів громадського харчування, ТРЦ, непродовольчих ринків та магазинів, проведення масових заходів. Також без сертифіката вакцинації містяни не зможуть користуватися громадським транспортом. За словами мера Віталія Кличка, наявність документа вибірково перевірятимуть спеціальні групи правоохоронців. Порушників штрафуватимуть. 

Нагадаємо, що МОЗ дозволило вакцинувати дітей від 12 років.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter