Кількість постраждалих унаслідок нічної атаки дронів по Хмельниччині збільшилася до 30 людей (оновлено)

Дата: 13 Травня 2023
A+ A- Підписатися
Кількість постраждалих від нічної російської атаки дронами у Хмельницькій області зросла до 30 людей, двох поранених госпіталізували.
 
Про це мер міста Олександр Симчишин сказав в ефірі телемарафону.
 
Наслідки атаки росіян по Хмельниччині. Архівне фото

Він зазначив, що поранення легкі, а життю людей нічого не загрожує.

Посадовець додав, що загальна кількість пошкоджень, спричинених російською атакою, у Хмельницькому та області є найбільшою від початку російсько-української війни – з 2014 року.

“Приліт був в одній із сусідніх з обласним центром громад – Хмельницького району, але Хмельницька громада серйозно відчула його наслідки. В нас величезна кількість пошкоджень, якщо брати загальну ситуацію, то це найбільші пошкодження і від початку війни з 2014 року, і від 24 лютого 2022 року. Мова йде про пошкодження і в самому місті, і в селах нашої громади. Кількість постраждалих уже наближається до 30. Але ступінь їхніх поранень не тяжкий”, – сказав голова Хмельницької міськради.

Симчишин зазначив, що рахунок пошкоджених інфраструктурних об’єктів іде на сотні. Тільки навчальних закладів – профтехосвіти, дитсадків, шкіл – близько 30. Також є багато пошкоджених закладів культури, адміністративних, бізнесових, комерційних будівель, сотні житлових будинків.

Раніше перший заступник начальника Хмельницької обласної військової адміністрації Сергій Тюрін повідомляв про 21 пораненого.

“Ворог вчергове атакував Хмельниччину ударним дроном, влучивши в один із об‘єктів критичної інфраструктури області, який розташований поза межами населених пунктів. Однак станом на зараз маємо 21-у постраждалу особу. Двоє з них госпіталізовано, іншим надано медичну допомогу та переведено на амбулаторне лікування”, – повідомив заступник начальника ОВА.

За його інформацією, у населених пунктах поблизу від епіцентру удару потужними вибуховими хвилями завдано пошкоджень цивільним об‘єктам: вибиті вікна, двері, пошкоджені дахи. Зокрема, пошкоджено навчальні, медичні та культурні заклади, адміністративні будівлі, промислові об’єкти, багатоповерхові та індивідуальні житлові будинки.

Нагадаємо, у ніч проти 13 травня російські війська атакували дронами Хмельницьку область – є приліт по критичній інфраструктурі. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter