Кількість постраждалих через обстріл Первомайського зросла до 43, серед них 12 дітей

Дата: 04 Липня 2023
A+ A- Підписатися

Внаслідок обстрілу окупантами Первомайського Харківської області, за оновленою інформацією, поранення дістали 43 людини. Серед них – двоє немовлят.

Про це повідомив очільник Харківської ОВА Олег Синєгубов

Фото: ДСНС України

Так, 4 липня близько 13:35 у місті Первомайський Харківської області пролунав вибух. Росіяни вдарили по цивільних ракетою типу “Іскандер” під час прощання з загиблим українським захисником Олегом Фадєєнком.

“Попадання було в будівлю, яка взагалі розташована за 800 метрів від місця проведення заходу. Однак те, що це був цілеспрямований удар по людях, які прийшли попрощатися з Олегом, сумнівів немає, адже за весь час війни це третій приліт по місту”, – розповів начальник штабу спецпідрозділу Костянтин Немічев.

Фото: ДСНС України

За уточненими даними медиків, внаслідок удару по Первомайському 43 людини дістали поранення, з них – 12 дітей. Пʼятьом особам медики надали допомогу на місці. 

Стан 10-місячного хлопчика, який потрапив до реанімації, стабілізували. Інші діти отримали легкі осколкові поранення, забиття і подряпини. Усім надано медичну допомогу.

Фото: ДСНС України

Внаслідок ракетного удару були пошкоджені вісім багатоповерхових будинків і стільки ж автомобілів.

Для ліквідації наслідків обстрілу залучили 45 рятувальників ДСНС та три одиниці пожежно-рятувальної техніки.

Нагадаємо, що внаслідок обстрілу російськими військовими 4 липня Херсона також загинули двоє цивільних. Росіяни атакували місто близько 6-ї години ранку з артилерії, пошкодивши житлові будинки. Загиблі – чоловік і жінка. Вони отримали травми, несумісні з життям. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter