Кількість поранених у Покровську зросла до 67 осіб – МВС

Дата: 08 Серпня 2023
A+ A- Підписатися

7 серпня ввечері росіяни поцілили “Іскандерами” по багатоповерховому житловому будинку в місті Покровськ Донецької області. Били двічі – о 19:15 та 19:52. Внаслідок цього загинули щонайменше семеро людей, поранення дістали 67. Інформація щодо потерпілих оновлюється, тривають пошуково-рятувальні роботи.

Про це повідомляє очільник МВС України Ігор Клименко.

Фото: Ігор Клименко

“Загинуло сім осіб. 67 поранено, з них – 29 працівників поліції, семеро рятувальників та двоє дітей. Відновлюємо розбір завалів. Вночі були змушені призупинити роботи через високу загрозу повторних обстрілів”, – йдеться в повідомленні. 

Серед поранених поліцейських – герой фільму “20 днів у Маріуполі”. Режисер фільму Мстислав Чернов повідомив, що Володимир потрапив під повторний ракетний удар, коли допомагав людям після першого.

Фото: ДСНС

“Ризикуючи собою, він постійно допомагав рятувати людей у Маріуполі. Після того як ми вирвалися з оточення, він продовжив працювати поліцейським у своїй рідній Донецькій області”, – розповів він.

Чернов додав, що поліцейський урятував йому життя в Маріуполі. Володимир був одним з тих, хто допомагав знімальній групі Associated Press висвітлювати війну в блокадному Маріуполі в березні 2022 року, а також допоміг журналістам виїхати з міста. У правоохоронця осколкові поранення, нині він у лікарні. Володимира прооперували. 

Серед загиблих – пʼятеро цивільних, один працівник ДСНС та один військовий.

Нагадаємо, що напередодні ввечері росіяни завдали удару по центру міста, пошкодивши дев’яти- та п’ятиповерхівки, житлові будинки в приватному секторі, готель, заклади харчування, магазини, адміністративні будівлі.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter