Кількість нелегальних перетинів кордону з ЄС у 2020-му є найнижчою за останні сім років

Дата: 09 Січня 2021
A+ A- Підписатися

Кількість виявлень незаконних перетинів кордону вздовж зовнішніх меж Євросоюзу знизилося минулого року на 13%. У 2020-му мігранти здійснили 124 тисячі спроб незаконно потрапити до ЄС – це  стало найменшим показником з 2013 року.

Про це повідомляє DW, з посиланням на дані прикордонного агентства ЄС Frontex.

Йдеться саме про спроби перетину кордону, а не кількість людей, які намагались це зробити. За даними Frontex, кількість цих спроб знизилася через запроваджені антикоронавірусні заходи.

Більшість людей, які намагалися потрапити до ЄС минулого року, були сирійцями. За ними йшли тунісці, алжирці та марокканці. Понад 80% з них – чоловіки.

Число спроб потрапити до ЄС через переправу з Туреччини на грецькі острови знизилося минулого року на три чверті та становило близько 20 тисяч. Кількість спроб потрапити до ЄС з Африки – через західне Середземномор’я до Іспанії – зменшилась на третину – до 17 тисяч.

Водночас майже втричі – до 35600 – збільшилось число спроб потрапити до ЄС з північних країн Африки через центральне Середземномор’я – зазвичай до Італії або Мальти. Всього на західноафриканському міграційному маршруті було виявлено понад 22 600 незаконних перетинів кордону, що у вісім разів більше, ніж в попередньому році. Це був найвищий показник з моменту початку збору даних Frontex у 2009 році.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter