Кількість ворожих кібератак на держсектор України збільшилася більш ніж удвічі – ППЛ

Дата: 16 Листопада 2022
A+ A- Підписатися

У жовтні 2022 року кількість кібератак на державний сектор України з боку ворога, порівняно з вереснем, збільшилась у два з половиною рази.

Про це йдеться в щомісячному аналітичному звіті ГО “Платформа прав людини” (ППЛ) під назвою “Війна у цифровому вимірі та права людини”.

Джерело: pexels.com

За даними Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України (Держспецзв’язку) у відповідь на запит ППЛ, фахівці зафіксували 65 048 304 кібератак. У вересні їх було 25 165 386.

У відкритих джерелах експерти зафіксували лише одне повідомлення про кібератаку на віртуальний Monobank.

Водночас кількість фішингових атак на держсектор лишилася приблизно на тому ж рівні: 1 012 392 атака в жовтні проти 1 060 940 у вересні.

Також інтернет-ЗМІ повідомляли про фішинг-атаки на акаунти в інстаграмі та розсилання шкідливих повідомлень у телеграмі.

У жовтні 2022-го через масовані ракетні атаки фіксували критичні перебої з доступністю мобільного інтернету в Хмельницькій, Львівській та Полтавській областях, а також у Харкові, Житомирі та Києві.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що наприкінці жовтня українці почали отримувати електронні листи зі шкідливим програмним забезпеченням від імені структур сектору безпеки та оборони.

21 жовтня сили безпеки та оборони України зафіксували небезпечні розсилання електронних листів і повідомлень у месенджери не тільки нібито від імені пресслужби Генштабу ЗСУ, а й від імені Служби безпеки України та інших органів, що забезпечують захист держави.

У Держспецзв’язку нагадали, що про отримання підозрілого повідомлення чи листа необхідно інформувати Урядову команду реагування на комп’ютерні надзвичайні події України CERT-UA.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter