Кількість дітей, які загинули внаслідок російського обстрілу вокзалу у Краматорську, сягнула семи

Дата: 14 Квітня 2022
A+ A- Підписатися

Внаслідок російського обстрілу вокзалу у Краматорську загинули семеро дітей. 

Про це повідомили в Офісі генерального прокурора. 

Ракета, якою вдарили росіяни по вокзалу у Краматорську. Фото: В’ячеслав Запорожець, волонтер благодійного фонду “Лазар”

Двоє дітей померли у лікарні.

Раніше голова Донецької ОВА Павло Кириленко говорив, що внаслідок атаки загинули 57 людей, зокрема п’ятеро дітей. Тепер кількість загиблих збільшилась до 59. 

Загалом, за даними Офісу генерального прокурора, станом на 14 квітня внаслідок російського вторгнення в Україну загинули 197 дітей, а ще понад 351 отримали поранення різного ступеня тяжкості. Донеччина, Київщина та Харківщина є регіонами, де внаслідок повномасштабного російського вторгнення постраждало найбільше дітей – 115, 105 та 81 відповідно. Також 54 дитини постраждали на Чернігівщині, ще 40 – на Миколаївщині, 38 дітей постраждали на Херсонщині, 36 на Луганщині, у Запорізькій області – 23, у Сумській – 16, й у Житомирській – 15. У Києві від кінця лютого постраждали 16 дітей.

Російські окупанти вдарили по залізничній станції у Краматорську, де в той момент перебували щонайменше 4 тисячі людей, 8 квітня. Одразу після атаки у соцмережах російські загарбники переконували, що обстріляли українських військових, однак невдовзі почали видаляти ці повідомлення. 

На снаряді, яким гатили росіяни, було написано білою фарбою “За дітей”

Нагадаємо, що російські пропагандисти поширювали фейкове відео під логотипом ВВС, у якому йшлось, що це нібито Україна завдала ракетних ударів по вокзалу в Краматорську. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter