Кидання яєць у президента не є злочином – суд у Чехії

Дата: 03 Січня 2017
A+ A- Підписатися

Районний суд Праги ухвалив, що дії демонстранта, який 17 листопада 2014 року закидав яйцями президента Чеської республіки Мілоша Земана, не є кримінальним злочином, а адміністративним правопорушенням.

Про це повідомляє BBC.

Такий протест під час виступу Земана в Празі з нагоди 25-річчя падіння комуністичного режиму спочатку оцінювався як злочин проти принципів громадянського суспільства.

Поліція вважала дії чоловіка, який кидався яйцями в президента, протизаконними і передала його справу на розгляд до адміністрації району Прага-2.

Районна адміністрація прийшла до висновку, що дії мітингувальника не містили ознак злочину або навіть проступку.

Однак пізніше районна влада переглянула своє рішення і повернула справу поліції. У жовтні 2016 року справа надійшла в прокуратуру району Прага-2, а потім до суду.

Суд виніс свій вердикт, постановивши, що чоловік, який  закидав президента яйцями, здійснив вчинок, який карається в адміністративному порядку.

Нагадаємо, в 2014 році в Чехії відбулась низка антипрезидентських акцій, на яких президента Земана критикували за прокремлівську і антиукраїнську позиції, за висловлювання, що ображають права людини, за мат в радіоефірі. Від президента вимагали його відставки.

Наймасовішими були акції 17 листопада, коли Земана освистали і закидали яйцями.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter