Кернес хоче через суд заборонити Харків-прайд

Дата: 02 Вересня 2019
A+ A- Підписатися

Міський голова Харкова Геннадій Кернес через суд намагатиметься заборонити проведення фестивалю “Харків-прайд” у місті. 

Про це він повідомив на своїй сторінці у фейсбуці. 

Своє бажання заборонити фестиваль очільник міста аргументує міркуваннями безпеки. 

“Жоден Марш рівності в Харкові не проходив спокійно. Газові балончики, зіткнення учасників маршу з його супротивниками, противників з поліцією, травмовані – обов’язкові атрибути цього заходу. Харківська міськрада не має права забороняти такі заходи. Але я, як міський голова, відповідаю за спокій у Харкові. Тому ухвалено рішення – звернутися до суду з проханням обмежити проведення Харків-прайду”, – написав він. 

У своєму дописі Кенес згадав і про петицію “Заборонити гей-парад у Харкові” на сайті міста, яка набрала понад п’ять тисяч підписів. Невдовзі після її публікації юристи пояснювали, що петиція грубо порушує не тільки Конституцію, але й Закон “Про звернення громадян”.

У ньому, зокрема, йдеться про те, що електронна петиція не може містити пропаганду насильства, жорстокості, розпалювання міжетнічної, расової, релігійної ворожнечі, заклики до вчинення терористичних актів, посягання на права і свободи людини. Відповідальним за зміст електронної петиції є її автор (ініціатор).

Нагадаємо, цього року Марш рівності в Києві вперше офіційно підтримала КМДА. У своїй заяві відомство підкреслило, що, взявши впевнений курс на інтеграцію до європейської спільноти, українці прийняли як основоположні європейські цінності, основою яких є ліберальні фундаментальні права та свободи громадян, демократичні принципи державного устрою, верховенство права, соціальність держави.

Відомо, що досі у своїй країні ЛГБТ-українці стикаються з виявами дискримінації в навчанні, роботі та звичайному житті. Хоча більшість українців доброзичливо ставиться до представників, наприклад, інших національностей, але у більш ніж половини громадян ЛГБТ-люди викликають настороженість. 30% опитаних не готові приймати у своєму житті гомосексуалів, але готові бути толерантними, якщо представник ЛГБТ-спільноти є туристом (37%), колегою по роботі (14,8%) та сусідом (13,8%). Водночас, за словами експертів, негативне сприйняття українцями ЛГБТ-співгромадян спричинене тим, що лише 4,9% опитаних мають серед своїх знайомих геїв, лесбійок, бісексуалів або трансґендерів.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter