Керівна партія Грузії офіційно внесла пропозиції змін до Конституції країни щодо протидії “ЛГБТ-пропаганді”

Дата: 04 Квітня 2024
A+ A- Підписатися

Партія “Грузинська мрія” офіційно внесла пропозиції змін до Конституції країни, спрямовані на “протидію ЛГБТ-пропаганді”.

Про це повідомляє портал “Новости-Грузия”.

Фото: Queer.ge

Так, партія пропонує внести зміни безпосередньо до конституції та ухвалити конституційний закон “Про сімейні цінності і захист неповнолітніх”. Проєкт містить вісім пунктів, а абревіатура “ЛГБТ” прямо у ньому не згадується.

Документ передбачає, що регулюватися можуть лише “стосунки, аналогічні шлюбу, які передбачають союз одного генетичного чоловіка і однієї генетичної жінки”. Усиновлення чи оформлення опіки над неповнолітніми дозволяється “лише подружжям або гетеросексуальним особам, які перебувають у шлюбі згідно з законодавством Грузії”.

Крім того, деякі пункти забороняють “збори, спрямовані на пропаганду одностатевих сімейних чи інтимних стосунків, інцесту, всиновлення чи опіки над неповнолітніми одностатевою парою чи негетеросексуальною особою, медичних втручань з метою зміни статі”.

Також не дозволяється поширення “творів, програм та інших матеріалів” на тему сексуальної орієнтації та гендерної ідентичності, а ще – включення таких матеріалів в освітній процес державних чи приватних навчальних закладів.

Відповідно, законопроєкт передбачає заборону “медичних маніпуляцій для зміни статі”, а в офіційних документах зобов’язують вказувати лише чоловічу або жіночу стать “відповідно до генетичних даних”.

Водночас, як пише портал, “Грузинська мрія” не має в парламенті достатньої більшості, щоб внести ці зміни до Конституції. Раніше в партії казали, що проєкт, ймовірно, винесуть на голосування після парламентських виборів.

У партії наполягають, що запропоновані зміни жодним чином не обмежують права людини, права на свободу зібрань та вираження поглядів.

Нагадаємо, що 8 липня минулого року у столиці Грузії представники проросійського радикального угруповання Alt-Info зірвали ЛГБТ-фестиваль Tbilisi Pride. Вони прорвали поліційний кордон до місця проведення фестивалю і розгромили його.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter