Керченський міст відновлять до осені 2023 року – британська розвідка

Дата: 09 Листопада 2022
A+ A- Підписатися

Незаконно споруджений “керченський міст” повністю відновлять лише до вересня 2023 року, що підірве логістику російських окупантів на півдні України та ускладнить спроби Кремля “намалювати картинку військового успіху”.

Такий прогноз оприлюднила британська розвідка. 

Розвідка Великої Британії вказує, що зусилля росіян щодо ремонту мосту продовжуються, але, на її переконання, навряд чи його повністю відновлять щонайменше до вересня 2023 року. 

“8 листопада автомобільну частину мосту мали закрити, щоб встановити новий 64-метровий проліт. Для заміни пошкоджених ділянок потрібно ще три прольоти”, – йдеться в повідомленні.

Окупанти заявляли, що додаткові прольоти будуть встановлені до 20 грудня, але визнали, що роботи на іншій проїзній частині спричинять порушення дорожнього руху до березня 2023 року.

Згідно з контрактом, заміна пошкодженого залізничного полотна має бути завершена до вересня 2023 року, хоча російський віцепрем’єр заявив, що терміни ремонту “будуть скорочені”.

“Залізничний рух на мосту залишається обмеженим. Ремонтні роботи значно залежатимуть від погодних умов у зимові місяці. Вибух на переправі перервав російську логістику в Криму та на півдні України, що обмежило можливості окупантів з перекидання військової техніки. Пошкодження мосту, нещодавній напад на Чорноморський флот у Севастополі та можливий відхід військ з Херсона – все це ускладнює можливість російської влади “намалювати картину військового успіху”, – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, уранці 8 жовтня стався вибух та пожежа на Керченському мосту, який сполучає окупований Крим з Кранодарським краєм РФ. Окупанти поскаржилися на “українських вандалів”, які “пошкодили” Керченський міст. Україна відкинула звинувачення Росії. 

Підрив незаконно спорудженого мосту ускладнив логістичне постачання зброї та військових для подальшої геноцидної війни Росії в південних областях України. 

За повідомленням Представництва президента України в Автономній Республіці Крим, у  різних частинах тимчасово окупованого Криму мешканці щодня продовжують фіксувати активність російських військових літаків, які, ймовірно, стріляють ракетами по містах України.

Жителі окупованого Криму щодня повідомляють про запуски російських ракет з акваторії Чорного моря: усі ці снаряди летять у бік українських міст.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter