Катували струмом і душили: харків’янин розповів про тортури в райвідділку 

Дата: 23 Вересня 2020
A+ A- Підписатися

Мешканець Харкова Олег Булкін скаржиться на тортури в місцевому відділку поліції та відсутність ефективного розслідування.

Відповідне звернення харків’янина, який наразі перебуває в СІЗО, виданню ZMINA передала його мати Надія Булкіна.

Згідно з наданою інформацією, понад рік тому, 15 травня 2019 року, Олега Булкіна затримали працівники Новобаварського райвідділу поліції Харкова зранку дорогою на роботу. Чоловіка в кайданках доставили у відділок поліції, однак жодних матеріалів про затримання водночас складено не було, а підстави затримання не повідомлялися. 

Олег Булкін розповів, що в поліцейському відділку його катували електричним струмом, били, знущались і погрожували, а також душили форменим кітелем (старого зразка, з погонами підполковника) і викручували мошонку за допомогою кулька. 

За словами чоловіка, правоохоронці намагалися змусити його визнати себе винним у скоєнні злочину. Булкін повідомив, що його катував поліцейський, а під час знущань були присутні й брали участь також працівники інших райвідділів поліції. 

Постраждалий Олег Булкін

За фактом зловживання з боку працівників поліції відкрили кримінальне провадження, дані про правопорушення внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань 8 серпня 2019 року. Розслідування доручили провести слідчим органам Територіального управління Державного бюро розслідувань Полтави. Утім, за словами Олега Булкіна, слідчі дії не проводились.

Слідчий Либань намагався закрити цю справу, але рішенням слідчого судді Жовтневого райсуду Полтави 4 квітня 2020 року за моєю скаргою незаконне закриття справи було скасоване із зобов’язанням провести розслідування в межах закону”, – повідомив він.

В Офісі генерального прокурора на запит видання ZMINA повідомили, що витребували матеріали цього кримінального провадження і вивчають його.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter