Карпюк готовий написати прохання про помилування – адвокат

Дата: 23 Червня 2016
A+ A- Підписатися

Засуджений у Чечні політичний в’язень Микола Карпюк готовий написати прохання про помилування.

Про це в ефірі Громадського ТБ сказав адвокат українця Докка Іцлаєв.

“Для нього було складно прийняти рішення по цьому питанню. Всі необхідні документи, які потрібно підписати, він підпише”, – сказав адвокат.

Іцлаєв також назвав три можливі сценарії розвитку подій справи українців Миколи Карпюка та Станіслава Клиха, яких у Чечні засудили за вбивство чеченських солдат.

“Перший сценарій: той, який був із Савченко, помилування та обмін. Другий сценарій – передача по лінії Міністерства юстиції, суд визнає дійсним російський вирок і людина передається для відбування покарання в Україні. І третій варіант – це продовження тих юридичних процедур в Росії та потім уже звернення у Європейський суд. Дуже високі шанси виграти цю справу у Європейському суді”, – сказав Іцлаєв.

Він впевнений, що Карпюк та Клих ніколи у Чечні не воювати.

“Микола Карпюк і Станіслав Клих у Чечні ніколи не воювали, ніякого відношення до вбивства солдат не мали. Свідчення, які вони підписали, їх складали люди, які навіть не знають географії Чечні”, – сказав адвокат.

Нагадаємо, наприкінці травня Верховний суд Чечні засудив Миколу Карпюка до 22,5 років, Станіслава Клиха — до 20 років в’язниці за звинуваченням у вбивстві російських військовослужбовців та участі в банді на боці бойовиків в першій чеченській війні. Російський правозахисний центр Меморіал визнав Карпюка і Клиха політв’язнями.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter