Карантин продовжили до 31 липня

Дата: 17 Червня 2020
A+ A- Підписатися

Кабінет Міністрів продовжить дію адаптивного карантину до 31 липня.

Про це повідомили на сайті уряду. 

Обмеження продовжили через зростання кількості хворих на коронавірус. 

“Ослаблення карантинних заходів багато хто сприйняв як скасування карантину і маємо такий результат. Коронавірус нікуди не зник і загрози від нього і для нашої медичної системи, і для української економіки, на жаль, не стали меншими. Я розумію, що люди втомилися від карантину в будь-якій формі, проте наразі немає більш ефективного засобу протистояти поширенню вірусу. Закликаю українців не розслаблятись і не відриватися від реальності!” – сказав очільник уряду Денис Шмигаль. 

Українців закликали дотримуватися маскового режиму, соціальної дистанції та вдаватися до заходів дезінфекції, “хоча б до того часу, поки не будуть винайдені ліки та дієві протоколи лікування”. 

Водночас Кабмін планує розглянути запропонований Міністерством охорони здоров’я оновлений підхід до адаптивного карантину, який передбачає можливість посилення карантину в окремих регіонах, якщо цього вимагатиме ситуація. Також уряд підтримає зміну графіків початку роботи в окремих сферах і галузях.

“Це робиться, щоб розтягнути в часі години пік, коли маси людей в один час рухаються на роботу і завантажують громадський транспорт. Таким шляхом рухалися деякі країни Європи, в Україні також години початку роботи тепер будуть розтягнуті від 8-ї до 10-ї ранку і пізніших годин”, – пояснив Шмигаль.

Прем’єр наголосив, що в уряді розуміють: щоб вимагати від людей дотримуватись обмежень, потрібно створити умови, а тому закликав міських голів випустити максимальну кількість громадського транспорту на маршрути, а за потреби – розробити нові.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter