Камбербетч вирішив не зніматись у кіно, поки жінки отримують менше за чоловіків

Дата: 14 Травня 2018
A+ A- Підписатися

Британський актор Бенедикт Камбербетч заявив, що не буде брати участь у кінопроектах, де жінки отримують меншу платню, ніж чоловіки.

Про це повідомило Radio Times.

Актор розповів, що обурений ґендерною нерівністю на робочих місцях.

“Якщо жінкам не будуть платити стільки ж, скільки чоловікам, я не буду цього робити (зніматись у кіно – ред.)”, – говорить Камбербетч.

Також зірка відомого серіалу “Шерлок” сподівається, що його продюсерська компанія почне випускати більше кінострічок із жінками в головних ролях.

“Я пишаюсь тим, що ми з Адамом – єдині чоловіки в наших виробничих компаніях. Наш наступний проект – це жіноча історія, розказана з жіночої точки зору. У центрі сюжету – материнство під час екологічної катастрофи”, – розповів він.

Нагадаємо, в Берліні 24-річна трансґендерна жінка провела експеримент і виявила дискримінацію, коли відправляла резюме на посаду дизайнера від імені чоловіка і від імені жінки.

Виявилось, що на співбесіді роботодавець готовий був платити їй як чоловіку річну зарплату в 27 600 євро, а на цій самій посаді і за ту ж роботу їй як жінці обіцяли вже 22 800 євро на рік.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter