Кабмін звільнив голову Держслужби етнополітики та свободи совісті, яка виступала проти заборони УПЦ МП

Дата: 07 Грудня 2022
A+ A- Підписатися

Кабінет Міністрів звільнив з посади голови Державної служби з етнополітики та свободи совісті Олену Богдан, яка виступала проти ідеї заборонити Українську православну церкву Московського патріархату, ухваливши відповідний закон.

Про це повідомив представник Кабінету Міністрів у Верховній Раді Тарас Мельничук.

Фото: Олена Богдан

“Звільнено Богдан Олену Володимирівну з посади голови Державної служби України з етнополітики та свободи совісті”, – написав він.

Соціологиня обіймала цю посаду з березня 2020 року.

Богдан виступає проти ідеї заборонити УПЦ МП, ухваливши відповідний закон, і вважає, що це може спричинити конфлікти та дестабілізувати ситуацію в Україні.

За словами колишньої очільниці ДЕСС, Україні потрібно застосовувати світову практику щодо заборони діяльності релігійних об’єднань,  згідно з якою проблеми потрібно розв’язувати індивідуальною відповідальністю.

Відомо, що Кабмін у вівторок, 6 грудня, на виконання рішення Ради національної безпеки і оборони підвищив статус Держслужби з етнополітики та свободи совісті. Зокрема, Кабмін її зарахував до центральних органів виконавчої влади, які підпорядковуються безпосередньо Кабінету Міністрів.

Як повідомляють джерела видання “Лівий берег”, велика ймовірність, що установу очолить екснардеп, радник колишнього прем’єра Арсенія Яценюка Віктор Єленський

Нагадаємо, що 1 грудня Президент України Володимир Зеленський увів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони України “Про окремі аспекти діяльності релігійних організацій в Україні і застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)”.

Згідно з цим рішенням, наприклад, у двомісячний строк до парламенту мають внести законопроєкт щодо унеможливлення діяльності афілійованих із центрами впливу в Російській Федерації релігійних організацій. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter