Кабмін затвердив порядок пропуску гуманітарної допомоги через кордон України в умовах воєнного стану

Дата: 09 Березня 2022
A+ A- Підписатися

Кабінет Міністрів затвердив порядок пропуску гуманітарної допомоги через кордон України в умовах воєнного стану.

Відповідне розпорядження оприлюднили на сайті КМУ.

Джерело: armyinform.com.ua

Установлено, що на період воєнного стану пропуск через митний кордон України гуманітарної допомоги від донорів, у значенні Закону “Про гуманітарну допомогуˮ, здійснюється за місцем перетину кордону за умови подання товаросупровідних документів або декларації, заповненої особою, що перевозить цей товар, за відповідною формою без застосування заходів нетарифного регулювання зовнішньоекономічної діяльності.

Водночас Порядок митного оформлення вантажів гуманітарної допомоги, затверджений постановою КМУ від 22 березня 2000 р. №544, не застосовується.

Координація роботи з визнання гуманітарною допомогою товарів, що необхідні для здійснення заходів з гарантування національної безпеки і оборони у зв’язку з військовою агресією РФ проти України та цивільного захисту населення, здійснюється Кабміном.

Державна митна служба та Держприкордонслужба на період воєнного стану має забезпечувати невідкладний пропуск через державний кордон гуманітарної допомоги.

На Міністерство закордонних справ покладено організацію роботи дипломатичних установ за кордоном щодо координації роботи логістичних центрів надання гуманітарної допомоги Україні в країні перебування.

Водночас постанова КМУ від 25 лютого 2022 р. №155 “Про особливості визнання гуманітарною допомогою товарів, необхідних для здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони у зв’язку з військовою агресією Російської Федерації проти України та цивільного захисту населення в умовах введення воєнного стануˮ вважається такою, що втратила чинність.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter