Кабмін створить координаційний штаб для допомоги переселенцям

Дата: 21 Березня 2023
A+ A- Підписатися

Уряд та парламент планують створити координаційний штаб для розв’язання проблем внутрішньо переміщених осіб.

Про це повідомляє прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

За його словами, у Кабміні відбулася нарада, на якій обговорили житло, працевлаштування та допомогу від держави для ВПО. У ній узяли участь віцепрем’єрка з питань реінтеграції Ірина Верещук, міністерка соцполітики Оксана Жолнович та народні депутати.

“Розглянули проблемні питання, з якими найчастіше стикаються ВПО, та варіанти їхнього оперативного вирішення. Для цього буде створений координаційний штаб за участю урядовців та парламентарів. Також маємо комплексно залучити до роботи з ВПО обласні адміністрації на рівні заступників голів”, – сказав Шмигаль.

Він також повідомив, що цього року пріоритетним для уряду також є відновлення знищеного Росією житла.

Нагадаємо, у лютому 2023 року Мінреінтеграції та правозахисники презентували проєкт нової Стратегії державної політики щодо внутрішнього переміщення до 2025 року та операційний план з її виконання. 

Як відомо, фахівці розробили та розмістили на українській платформі Prometheus освітні онлайн-курси для переселенців, зокрема:

Напередодні коаліція громадських організацій, що опікуються питаннями захисту прав постраждалих унаслідок війни, представила для української влади дорожню карту на 2023 рік з 10 пріоритетних кроків у сфері захисту прав людини. Документ містить кроки на підтримку переселенців та кроки, що мають на меті сприяти притягненню до відповідальності міжнародних злочинців за воєнні злочини, геноцид та злочин проти людяності, скоєні в Україні.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter