Юристи допомогли чоловіку відстояти право на пільгову пенсію

Дата: 06 Липня 2015
A+ A- Підписатися

Мешканець Рівненщини відстояв своє право на отримання пенсії за віком на пільгових умовах.

Як повідомляє офіційний сайт Української Гельсінської спілки з прав людини, мешканець Рівненщини за допомогою юристів спілки відстояв своє право на отримання пенсії за віком на пільгових умовах. У цьому праві йому безпідставно відмовляло Управління Пенсійного фонду України.

Відповідно до статті 13 Закону України “Про пенсійне забезпечення”, що регулює працю “на роботах зі шкідливими та важкими умовами праці”, громадянин Д. мав отримати пенсію за віком на пільгових умовах. Однак Пенсійний фонд відмовився призначити та виплачувати пенсію. Гощанський районний суду Рівненської області, куди він звернувся з позовом, зобов’язав Управління пенсійного фонду надати пенсію за віком на пільгових умовах.

Але Управління подало апеляційну скаргу до Житомирського апеляційного адміністративного суду, а також надіслало заяву і до Гощанського райсуду з проханням відстрочити виконання постанови.

Юристи Рівненської громадської приймальні Української Гельсінської спілки з прав людини, до яких звернувся чоловік, подали заперечення на апеляційну скаргу Управління Пенсійного фонду.

Коли справа розглядалася Житомирським апеляційним судом, у Гощанському райсуді мала розглядатися заява про відтермінування виконання постанови. Юристи подали до Гощанського райсуду заяву про перерву в судовому засіданні до вирішення питання по суті в суді апеляційної інстанції.

Житомирський  апеляційний адміністративний суд відмовився задовольнити скаргу Управління Пенсійного фонду. Щоб не отримати відмову ще й від Гощанського районного суду, Пенсійний Фонд попросив залишити без розгляду заяву про відтермінування виконання постанови. Законні права громадянина Д. було поновлено – йому призначили пенсію за віком на пільгових умовах.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter