ЮНІСЕФ починає вчити дітей на Сході розпізнавати боєприпаси

Дата: 01 Квітня 2015
A+ A- Підписатися

Дитячий фонд ООН – ЮНІСЕФ розпочинає кампанію з поширення інформації про небезпеку боєприпасів.

Як передає “Укрінформ“, про це йдеться в офіційному повідомленні фонду.

Це було вирішено зробити через високі показники смертності та поранень від мін серед дітей на Сході України.

Щонайменше, 109 дітей дістали поранень та 42 загинуло від мін та боєприпасів, що не розірвалися, в Донецькій та Луганській областях Східної України впродовж періоду з березня минулого року“, – повідомили в ЮНІСЕФ.

Водночас, зазначається що, “число дітей, загиблих і покалічених від мін та боєприпасів буде значно вищим, якщо врахувати райони, які не контролюються урядовими військами“. Відсутність доступу до цих областей – реальна проблема для роботи гуманітарних організацій.

Для дітей становлять небезпеку боєприпаси та міни яскравих кольорів та невеликого розміру. Вони можуть знаходити такі предмети, приймаючи їх за іграшки або цінні речі, що може призвести до трагедії.

ЮНІСЕФ та організації-партнери розпочали кампанію щодо розпізнавання мінної небезпеки в кризових районах України, щоб надати 500 тисячам дітей та їхніх сімей рятувальну інформацію про ризики, пов’язані з мінами та вибухівкою“, – повідомили в організації.

Передбачено, що така інформація буде поширюватися через повідомлення в друкованому, цифровому та відеоформаті. Також для близько 100 вчителів та шкільних психологів проведуть підготовку щодо підвищення рівня мінної небезпеки.

Нагадаємо, Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Валерія Лутковська звернулася до Прем’єр-міністра з вимогою захистити життя і здоров’я дітей на небезпечних територіях Сходу України та наголосила на необхідності своєчасного вжиття заходів з боку держави щодо вивезення дітей, що перебувають у школах-інтернатах та будинках дитини, на безпечні території.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter