Ймовірного фігуранта вбивства Шеремета лишили під вартою

Дата: 22 Листопада 2019
A+ A- Підписатися
 
Про це з посиланням на власні джерела повідомляє “Українська правда”. 
 
Затримані Інна та Владислав Грищенки
 
Грищенка затримали ще наприкінці вересня, а згодом правоохоронці затримали і його дружину Інну. Обох підозрюють у замовному замаху на вбивство мешканця Івано-Франківської області. На початку листопада стало відомо, що слідство, ймовірно, пов’язує Грищенків зі справою вбивства журналіста Павла Шеремета, однак офіційно підозрюють лише в справі івано-франківського злочину. 
 
Прокурор просив продовжити арешт на два місяці. Однак суддя задовольнила його прохання частково, залишивши ветерана під вартою до 16 грудня. Захист просив відправити Грищенка під домашній арешт, аргументуючи це тим, що він не збирається переховуватися чи тиснути на свідків, має нагороди за участь в АТО та поранення.

Адвокат та сам Грищенко наголосили, що чоловіка затримували на особистій автівці з іменними номерами, тобто він не ховався від слідства. Захисник також сказав, що “прокуратура намагається прив’язати” його підзахисного до справи вбивства Шеремета. 

Сам Грищенко повідомив, що вночі з 21 на 22 листопада його перевезли до Києва, але адвокати чоловіка не встигли приїхати до нього, а тому атовець виступив проти проведення засідання без свого захисту, і йому надали безкоштовного адвоката.

Нагадаємо, що журналіст “Української правди” Павло Шеремет загинув 20 липня 2016 року в центрі Києва внаслідок вибуху авто, в якому він перебував. Вибуховий пристрій заклали біля місця водія. Поліція кваліфікувала подію за статтею “умисне вбивство, вчинене способом, небезпечним для життя багатьох осіб”.

На треті роковини вбивства Павла Шеремета голова Нацполіції Сергій Князєв розповів, що наразі правоохоронці розглядають такі версії вбивства журналіста: професійна діяльність Шеремета в Україні та за кордоном, дестабілізація соціально-політичної ситуації в Україні, побутові та міжособистісні конфліктні ситуації, а також помилка в об’єкті злочину з огляду на те, що автомобіль, у який підклали вибухівку, належить і використовувався співмешканкою загиблого. Не відкидають у поліції й версії про причетність до злочину російських спецслужб. 

 
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter