“Я зробила все“: Денісовій відмовили у зустрічі з Сущенком

Дата: 27 Червня 2018
A+ A- Підписатися

Уповноваженій Верховної Ради з прав людини Людмилі Денісовій відмовили у зустрічі з ув’язненим українським журналістом Романом Сущенком.

Про це вона повідомила у Facebook.

За словами Денісової, усі необхідні документи вона надала ще 14 червня, а вже наступного дня отримала дозвіл на зустріч і після надіслала його до Лефортова.

“Я зробила все для того, аби зустрітися з Романом Сущенком. Усі необхідні документи надала ще 14 червня. Наступного дня, 15 червня, отримала дозвіл Московського міського суду на відвідування Романа. Копію цього дозволу направила в Лефортово того ж дня”, – написала вона.

Після першої відмови Денісова звернулася до Московського міського суду.

“Зустрічі з головою суду, мої щогодинні дзвінки, направлені листи з проханням пришвидшити рішення результату не дали”, – зазначила вона.

У свою чергу прес-секретарка Мосміськсуду Уляна Солопова пояснила причину відмови тим, що вирок українському журналісту ще не набув законно чинності, а тому про зустріч Омбудсман зможе просити пізніше. Також, за словами Солопової, дозвіл на зустріч може надаватися тільки консульським співробітникам, а Денісова таким не є.

Роман Сущенко – кореспондент інформагенції “Укрінформ” у Франції. У вересні 2016 року його затримали в Москві під час приватної поїздки. ФСБ назвала Сущенка кадровим службовцем головного управління розвідки Міноборони України, який нібито збирав секретні відомості про діяльність російських Збройних сил і Росгвардії. Весь цей час він знаходиться на території Росії під арештом. На суді Сущенко не визнавав своєї провини.

Нагадаємо, що Людмила Денісова знаходиться з робочим візитом у Росії. Під час поїздки вона планувала відвідати понад 30 українських в’язнів, але російська сторона не дає їй цього зробити. Нещодавно її без пояснення причини не пустили до українського режисера Олега Сенцова, який голодує вже понад місяць у російській колонії в Лабитнангі. Пізніше її не пустили до Романа Сущенка.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter