“Єврооптимісти” засудили насильство та місцеву владу через зрив Фестивалю рівності у Львові

Дата: 20 Березня 2016
A+ A- Підписатися

Депутати з міжфракційного об’єднання “Єврооптимісти” засудили насильство та пасивність поліції та міської влади Львова, що призвело до зриву Фестивалю рівності.

“Право вільно збиратися та обговорювати будь-які питання, в тому числі щодо прав ЛГБТ, гарантоване Конституцією України, а Верховна Рада нещодавно заборонила у Трудовому кодексі дискримінацію за ознакою сексуальної орієнтації. У ході Революції гідності Україна обрала європейський шлях розвитку, що означає повагу до прав людини”, – йдеться у заяві єврооптимістів.

Депутати також закликали органи правопорядку гарантувати безпеку учасників акцій ЛГБТ-спільноти, а органи місцевого самоврядування – створити нормальні умови для їх проведення.

“Тільки та держава, яка поважає права людини, є сильною та здатною захистити як своїх громадян, так і свою територіальну цілісність та незалежність”, – підсумовується у заяві.

Нагадаємо, учасники Фестивалю рівності виїхали зі Львова після того, як невідомі у балаклавах заблокували місце проведення фестивалю – готель “Дністер”. Усіх учасників заходу та персонал готелю евакуювали після повідомлення про мінування. 

Під час вивезення учасників заходу автобусами молодики підривали петарди і кидали каміння в бік автоколони. Поліція запевняє, що ніхто не постраждав.

Напередодні Львівський окружний адміністративний суд заборонив будь-які масові заходи 19-20 березня на проспекті Свободи. Окрім громадської організації “Інсайт”, яка планувала провести ЛГБТ-квест, заявку на проведення акції в тому ж місці внесла права громадська організація “Сокіл”. У Львівській мерії назвали проведення заходу недоречним.

На думку директорки представництва Amnesty International в Україні Тетяни Мазур, важливо проаналізувати заяви міської влади, які лунали перед фестивалем, і встановити, чи не були вони такими, що заохочують ‪‎насильство‬.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter