ЄСПЛ зобов’язав Росію виплатити 123 тисячі євро родичам двох дагестанців

Дата: 14 Липня 2016
A+ A- Підписатися

Європейський суд з прав людини зобов’язав Росію виплатити 123 тисячі євро родичам двох жителів Дагестану, які були викрадені в Махачкалі в січні 2012 року, повідомляє Радіо Свобода.

За інформацією сайту “Кавсказскій вузол”, Сіражудіна Алієва і Газімагомед Абдулаєва зупинили в центрі Махачкали озброєні люди у формі співробітників ДАІ. Вони силою витягли їх з автомобіля, наділи наручники і відвезли в невідомому напрямку. Викрадення сталося при численних свідках.

За словами родичів, які звернулися до ЄСПЛ, викрадених спочатку привезли в одну з поліцейських ділянок Махачкали, потім вивезли в Ставропольський край. Про їх подальшу долю нічого не відомо.

Як зазначає “Кавказький вузол”, влада країни не оскаржує обставини викрадення, але заперечує будь-яку участь у цьому представників силових структур.

ЄСПЛ дійшов висновку, що Росія порушила право Алієва і Абдулаєва на свободу, особисту недоторканність та життя. Суд вважає, що їх слід визнати загиблими. Також суд порахував неналежним розслідування викрадення в Росії.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter