ЄС розглядатиме скасування віз для України та Грузії окремо

Дата: 02 Березня 2016
A+ A- Підписатися

ЄС буде розглядати питання надання Грузії візової лібералізації окремо від України.

Про це заявив доповідач Європарламенту по Грузії Андрес Мамикінс в інтерв’ю телекомпанії “Руставі 2”, повідомляє видання “Грузия Online”.

“Хочу привітати мій улюблений грузинський народ. Питання Грузії і України офіційно розділені і тема візового режиму для вашої країни буде розглядатися окремо”, – сказав він.

“Хоча сподіваюся, що рано чи пізно і Україна матиме безвізове сполучення з ЄС, оскільки це важливо і для українців, і для європейців, так само як для Грузії і всього Східного партнерства” – додав євродепутат.

За його словами, виокремлення питання Грузії на підставі окремого рішення ухвалили вчора. Його опублікують найближчим часом. 

Цю інформацію підтвердила і посол Грузії в Євросоюзі Наталія Сабанадзе, яку цитує Интерфакс.

“Ми хотіли б одночасно з Україною отримати безвізовий режим, однак сьогодні вже знаємо, що розгляд відбудеться окремо”, – сказала Сабанадзе.

Раніше ЗМІ вже повідомляли про те, що ЄС планує розглядати безвізовий режим для України та Грузії окремо. Повідомляється також, що заявки від двох країн можуть знову об’єднати у квітні після референдуму в Нідерландах щодо Асоціації Україна-ЄС. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter